Wuivend graan

"Wat doen wij ertoe?" is de vraag die professor Henrik van Woerdekom wil beantwoorden in zijn lezing over de evolutionaire wortels van het verschijnsel ethiek. En aan Van Woerdekom zal het zeker niet liggen of het antwoord wel of niet gegeven gaat worden. Waar ligt het dan wel aan?  Een afmelding, een praatzieke gespreksleider, een koffie verkeerd, een nieuwe vriendin, een oude moeder, een ex, de roddelpers, een piano en een opstandige dochter, zorgt ervoor dat dit stuk ontaard in een hilarisch en absurde komedie. Kortom genieten van een typisch avondje Wim T. Schippers.

Van: Wim T. Schippers
Regie: Angelique Scherpenzeel       
Entree: €15,00


Het geheugen van water

In deze bitterzoete komedie komen drie zussen die bij elkaar in het huis van hun overleden moeder om voorbereidingen te treffen voor de begrafenis. De zussen hebben elkaar al tijden niet gezien, maar meteen barst het gekibbel los.

De vrouwen zijn alle drie uit ander hout gesneden en kunnen het nergens over eens worden. Terwijl ze herinneringen ophalen uit hun jeugd, wordt al snel duidelijk dat ze ieder hun eigen versie hebben van de verhalen uit het verleden. Het enige dat ze gemeen lijken te hebben is hun nogal moeizame relatie met mannen. Deze mannen maken de situatie er niet beter op. Het komische gekibbel, de verwarde herinneringen en de onthulling van een schrijnend geheim zorgen voor een hilarisch en prachtig stuk dat nog lang na duizelt.

Van: Shelagh Stephenson
Regie: Annelies Kaan 
Entree: €15,00

Speeldata

Vrijdag 16 Februari 2024, 20:15
Zaterdag 17 Februari 2024, 20:15
Vrijdag 23 Februari 2024, 20:15
Zaterdag 24 Februari 2024, 20:15
Vrijdag 1 Maart 2024, 20:15
Zaterdag 2 Maart 2024, 20:15


Repelsteeltje

Nadat haar vader tegen de Koning heeft gezegd dat zij stro tot goud kan spinnen, wordt zij naar het paleis gebracht om deze onmogelijke taak te volbrengen. Gelukkig verschijnt daar een vreemd mannetje, dat het stro tot goud spint, in ruil voor haar eerste kind. Ze trouwt met de koning en krijgt een zoon. Om haar kind uit de klauwen van het monster te redden, moet zij de naam van het mannetje zien te raden …

Maar dit is maar één kant van het verhaal …

Laat alles wat je denkt te weten over dit sprookje los en laat je meenemen in een verhaal vol verrassende wendingen, liefde, leugens en wantrouwen.

Van: Youp van 't hek
Regie: Sjef Smet 
Entree: €10,00

Speeldata

Vrijdag 12 April 2024, 19:30
Zaterdag 13 April 2024, 14:30
Vrijdag 19 April 2024, 19:30
Zaterdag 20 April 2024, 14:30
Vrijdag 26 April 2024, 19:30
Zondag 28 April 2024, 14:30


De nacht van de pterodactylus

De twaalf jaar oude Whit denkt dat Carly, die naast hem is komen wonen, het lelijkste meisje ter wereld is. Ze is ook het pienterste meisje dat Whit ooit heeft ontmoet. Carly is geobsedeerd door dinosauriërs en Whit raakt geobsedeerd door Carly. Maar als Carly aan opgravingen in de buurt begint, valt het Whit moeilijk zijn genegenheid voor haar te verklaren aan de G.G.'s, een geheime alleen-voor-jongens club vrienden die zich de Gore Griezels noemen.

Als Carly een nest eieren van de pterodactylus in de rozentuin van een buurvrouw vindt, raakt de hele buurt in rep en roer. De Nationale Garde moet er bij gehaald worden om alle nieuwsgierige mensen op afstand te houden. Zoals een van Whits vrienden tegen de televisieverslaggever zegt: "ja, we wisten allemaal van dat graven van haar, maar wie had verwacht dat graven in de rozentuin van Miss Webster tot zoiets zou leiden?" En waar leidt het naartoe? Naar een zinderende finale waarin het opgraven van de pterodactylus-eieren live op televisie wordt uitgezonden. Door de warmte van de televisielichten worden de eieren uitgebroed... of toch niet?

Van: Julian Wiles
Regie: Ghislaine Zegers Veeckens
Entree: €8,50

Speeldata

Mei 2024


Een ober van niks

Ober Ed heeft een restaurant geopend en hoopt dat het een groot succes gaat worden. Maar liefst drie koks heeft hij in de keuken staan! Zelf zal hij de bediening doen. Maar het gaat helemaal mis. Ober Ed blijkt de onhandigste ober ter wereld en maakt er zo’n ongelooflijke puinhoop van dat na een paar weken de klanten wegblijven omdat ze niet meer ondergeknoeid willen worden.

De drie koks nemen ontslag omdat er niks meer verdiend wordt. Ed blijft alleen en verdrietig achter. Dan verschijnt het meisje Jolanda ten tonele. Zij vindt die onhandige stuntel-ober wel kicken en ze bedenkt ter plekke een prachtige oplossing waar zowel Ed als alle nieuwe klanten heel tevreden mee zijn!

Van: Thibbe Veldkamp
Regie: Marie Louise Veenboer
Entree: €8,50

Speeldata

2024