Flamenco dans

De virtuoze flamencodanseres Pastora komt in het Pinksterweekend een spectaculair optreden geven in de Hasselbak, samen met de zanger Falu de Cádiz en de gitarist Yorgos Valiris. Zij treden regelmatig met elkaar op en behoren tot de flamencotop in Nederland. De dans van Pastora is sierlijk, krachtig, het voetenwerk spectaculair en via de rauwe, gepassioneerde zang van Falu en de vurige, sublieme gitaarmuziek van Yorgos word je meegenomen naar zuidelijk Spanje. Een hartverwarmend optreden om niet te missen!

Dans: Pastora

Zang: Falu de Cádiz

Gitaar: Yorgos Valiris

Entree: €27,50


De nacht van de pterodactylus

De twaalf jaar oude Whit denkt dat Carly, die naast hem is komen wonen, het lelijkste meisje ter wereld is. Ze is ook het pienterste meisje dat Whit ooit heeft ontmoet. Carly is geobsedeerd door dinosauriërs en Whit raakt geobsedeerd door Carly. Maar als Carly aan opgravingen in de buurt begint, valt het Whit moeilijk zijn genegenheid voor haar te verklaren aan de G.G.'s, een geheime alleen-voor-jongens club vrienden die zich de Gore Griezels noemen.

Als Carly een nest eieren van de pterodactylus in de rozentuin van een buurvrouw vindt, raakt de hele buurt in rep en roer. De Nationale Garde moet er bij gehaald worden om alle nieuwsgierige mensen op afstand te houden. Zoals een van Whits vrienden tegen de televisieverslaggever zegt: "ja, we wisten allemaal van dat graven van haar, maar wie had verwacht dat graven in de rozentuin van Miss Webster tot zoiets zou leiden?" En waar leidt het naartoe? Naar een zinderende finale waarin het opgraven van de pterodactylus-eieren live op televisie wordt uitgezonden. Door de warmte van de televisielichten worden de eieren uitgebroed... of toch niet?

Van: Julian Wiles
Regie: Ghislaine Zegers Veeckens
Entree: €8,50


Een ober van niks

Ober Ed heeft een restaurant geopend en hoopt dat het een groot succes gaat worden. Maar liefst drie koks heeft hij in de keuken staan! Zelf zal hij de bediening doen. Maar het gaat helemaal mis. Ober Ed blijkt de onhandigste ober ter wereld en maakt er zo’n ongelooflijke puinhoop van dat na een paar weken de klanten wegblijven omdat ze niet meer ondergeknoeid willen worden.

De drie koks nemen ontslag omdat er niks meer verdiend wordt. Ed blijft alleen en verdrietig achter. Dan verschijnt het meisje Jolanda ten tonele. Zij vindt die onhandige stuntel-ober wel kicken en ze bedenkt ter plekke een prachtige oplossing waar zowel Ed als alle nieuwe klanten heel tevreden mee zijn!

Van: Thibbe Veldkamp
Regie: Marie Louise Veenboer
Entree: €8,50